Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný hollywoodský režisér Tim Burton (Batman, Beetlejuice, Střihoruký Edward) natočil neotřelý, skutečný příběh o nejhorším režisérovi na světě jménem Ed Wood! Herecká hvězda Johnny Depp ztvárňuje výstředního filmaře, který odmítá dopustit, aby mu zpackané scény a příšerné recenze zavřely dveře do světa šoubyznysu. Společně se svým bizarním hereckým týmem – královnou televizních hororů, obřím švédským zápasníkem a polozapomenutou hollywoodskou legendou Belou Lugosim (Martin Landau ve své oscarové® roli) – Ed posouvá umění pokleslé filmové tvorby na historicky nejnižší úroveň. Fascinující a k popukání vtipný snímek Ed Wood přináší nepřetržitý proud zábavy. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (713)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší film o natáčení filmů, co jsem kdy viděl. Třeba takový Život v oblouznění to překonává hravě a to především tím, že Ed Wood skutečně žil a jeho Plán 9 jsem měl tu čest shlédnout. Když si člověk představí, že tak nějak to skutečně vznikalo (scéna s chobotnicí) !! Film má výborné obsazení, třešničkou na dortu je božský Bill Murray. Tohle je zkrátka naprostá povinnost, ve které se kloubí láska k filmu s dobrou komedií. Už se těším, až se na to někdy zase kouknu. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ed Wood nie je dokonalý. V poslednej štvrtine mu mierne dochádzajú baterky. Ale aj tak - pocity, ktoré vo mne vyvoláva každá spomienka naň, podnietená hlavne počúvaním roztomilého soundtracku, predstavujú zážeh tej najväčšej filmovo-fanúšikovskej nadšeneckej iskry. Tým, čím je pre Spielberga Schindler's List, je pre Tima Burtona Ed Wood. A pre mňa - fanúšika aj veľmi zlých filmov - je nakrásnejším vzdaním holdu filmárčine. Každou postavou, každým úšklebkom Johnnyho Deppa, každou kúzelnou a zároveň komickou scénou, ktorú Burton servíruje ako na horskej dráhe. It's a treasure! ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo nemá na něco talent, ještě to nic neznamená. Pokud to něco ovšem dělá rád a s vášní, může to být průšvih. Pokud o tom navíc neví, je to už tragédie. Bez mrknutí oka vydržím horory, krváky, dojáky, ale tohle vážně ne. Tohle rvalo moje filmové srdce a utěšoval mě jen pocit, že blažený jest člověk ve své nevědomosti. Skvělý film, pocta filmům a vzdání holdu filmové legendě v jednom. Myslím, že ho doopravdy ocení až středně pokročilí filmoví fajnšmekři. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Fízli!“ – „Máme povolenie?“ – „Nie.“ – „Tak utekajme!“ Rozkošné, pôvabné a potom ešte aj rozkošné. Edovi Woodovi Jr. sa mnohí smiali vtedy a trvá im to dodnes a asi majú pravdu, ale jedno sa musí uznať: a to nepríjemne vysoký počet režisérov, ktorí ani pri rozpočte tri milióny dolárov (viete – a chcete - si predstaviť, čo by s takými peniazmi urobil Ed?!) nerobia ani troška také zábavné filmy. Veď jemu stačila odpísaná herecká legenda (ktorú všetci dávno pokladali za mŕtvu) a umelohmotná chobotnica a aká scéna mu z toho vyliezla! No ale k samotnej životopisnej snímke Tima Burtona (ktorá zasa až taká životopisná veru nie je). Výborná zábava so špičkovou vizuálnou stránkou, fantastickými hercami (Johnny Depp v jemnom bielom angorskom svetríku, Martin Landau ako oscarový Béla, Mike Starr, Bill Murray), pomilovania hodnými scénami a zábavnými dialógmi („Máte už scenár?“ – „Srať na scenár... ale máme plagát.“) S krásnym záverečným cameo Vincenta D´Onofrioa (OLOVENÁ VESTA) o tom, čo je to láska ku kinematografii a kam vám môžu vyliezť všetci, ktorí si myslia opak. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/160498/Ed-Wood-100.html ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě totálně minulo, až jsem sám valil oči. O Edovi Woodovi jsem toho věděl dost i předtím a snímek mě spíše navnadil třeba ke shlédnutí Plan 9 from Outer Space. Zaujala mě vizuální stránka, ne tak osudy režiséra s nadšením, avšak bez talentu a schopností, což mě u jakéhokoli umělce zajímá mnohem víc. Můj závěr z tohohle životopisu je "Ed Wood byl mnohem lepším přítelem Bely Lugosiho a manželem své druhé ženy, než režisérem." No to mi řekněte, jaké ohlasy by měl snímek o Zdeňku Troškovi? :-D ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Raná verze scénáře (tzv. treatment) byla hotová za šest dní. (don corleone)

Související novinky

Burton a Waltz mají „velké oči“

Burton a Waltz mají „velké oči“

04.04.2013

A scénář poskytnou Scott Alexander a Larry Karaszewski, kteří stáli za Edem Woodem, objektivně asi nejlepším (a určitě nejuznávanějším) Burtonovým filmem. To je bezesporu dobrá zpráva. Burton si… (více)

Reklama

Reklama